Sivut


lauantai 4. elokuuta 2012

Esineruutu, Haku ja Cocoa katsomassa!

Keskiviikkona oltiin tekemässä esineruutua pitkästä pitkästä aikaa. Päätin ottaa ihan erittäin helppoja harjoituksia.
Harjoitus eteni todella hyvin. Ekalla esineelle leikin ja avustaja vei sen pois (5 m päähän) ja palasi luokseni, lähetin koiran ja se toi innoissaan esineen ja leikit.
Toinen esine samalla tavalla (7m päässä), mutta pysähtyi ennen minua esine suussa ja mietti hetken tuoko sen minulle.. Onneksi toi.
Kolmas esine taas samalla tavalla (12m), mutta toi loistavasti suoraan sen minulle.
Neljäs esine oli valmis ja ehkä (5m) päässä, lähetin ja koira irtosi vaan parin metrin päähän ihan ulapalla, joten uusi yritys. Toisella yrityksella avustaja kävi vaan kävelemässä esineen lähellä ja palasi tyhjiö käsiä näyttäen ja lähetin. Hyvin irtosi koira ja hyvin teke töitä nenää käyttäen. Esine nousi ja suoraan esine minulle!
Paremmin meni, kun olisin kuvitellut!

Torstai.
Haku metsässä oli tarkoitus ottaa hallintaa. Harjoituksen piti kulkea karkeasti, että lähetän koiran maalimiehelle, menen maalimiehelle ja jätän koiran sinne, kutsun sen sieltä keskilinjalle ja lähetän ilman kiinniottoa, mutta silti hallinnassa suoraan toiselle puolelle ja sama uudestaan.

Meidän harjoituksesta tuli koiralle inhottava, mutta pakollinen. Eli lähetin 1.maalimiehelle, hieno ja suora pisto ilman apuja. Menin maalimiehelle ja koira jäi sinne. Palasin keskilinjalle ja kutsuin koiran. Se tuli vauhdilla, mutta meni ohi. Ja en saanut sitä hallintaan. Koiran jallitus alkoi. (Tähän siis oltiin puuttumassa harjoituksen avulla) No Moss seikkaili metsässä ja kävi tarkistamassa uudelleem paikan missä 1.maalimies oli ollut. Sain sen lelulla houkuteltua luokse, mutta koska kiinni ei saanut ottaa niin koira lähti uudestaan. No seisottiin koko ryhmä ihan paikallaan ja hiljaa ja odoteltiin. Moss koko ajan hiipi lähemmäksi, mutta ei tarpeeksi.
Metsästä alkoi kuulua kamalaa haukuntaa ja mietin, että mitä tapahtuu? Säikähdin, että siellä on joku iso eläin, koska ihmisille tuo ei hauku.. No Moss oli löytänyt piilomme eli kevythäkin, jonka päällä oli pressu, jota Moss mörköili.. :D
No aikansa se sille haukkui, kunnes uskalsi hiipiä häkin luokse haistamaan ja toteamaan, että se ei ole vaarallinen. Kyllä koko hakuporukka nauroi Mossin tyhmyydelle!

No menin erilleen ja sain koiran luokseni hakemaan ruokaa ja lopulta sivulle, josta lähetin sen vihdoin 2.maalimiehelle. No Moss ei tajunnu ollenkaan, joten pienen hetken kuluttua sain sen hallintaan ja sivulle uudelleen, joten taas uusi yritys. Maalimies löytyi!
Ei haluttu jättää harjoitusta tähän joten vielä yksi maalimies piti saada. Eli koira maalimiehelle, itse takaisin keskilinjalle ja koiran kutsuminen. No koira tuli hienosti luokseni, mutta varasti keskilinjan toiselle puolelle, joten nostettiin 3.maalimies ja koira ei saanut sitä. Oli koira vähän ihmeissään.
Kutsun kautta koira luokseni ja ihmeen kaupalla jotenkin hallintaan  ja lähetin sen 4. maalimiehelle. Onnistunut suoritus.
Maalimiehen luona sitten palkkasin ja leikin koiran kanssa. Moss tuntui rauhoittuvan ja aattelin, että ei se tässä vaiheessa enään mene, mutta lähti poistuessa vielä metsään viipettämään, kun pakkasin tavaroita.
Sain sen sieltä sitten kiinni, joten ei ongelmaa.
Mossille varmasti paska ja hämmentävä harjoitus, mutta joskus tämäkin oli tehtävä. Nyt vain kivoja harjoituksia ja sovittiin, että jatkan vanhaan malliin, että maalimies tuo koiraa keskilinjalle ja menen vastaan ja kutsun koiran, lisäksi viimeiselle maalimiehelle palkkaan lelulla koiran eikä maalimies.


 Perjantai.
Käytiin kylässä kaverilla ja Moss pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä uuteen paikkaan ja toisen koiran kanssa. Meinasi kyllä vähän vetää ja namit olisivat saaneet olla paremmat, koska niiden eteen ei ollut valmis tekemään yhtään mitään. Kyllä se ne söi. Kävely meni suhteellisen hyvin. Sitten päästiin pellolle, jossa Moss ja Coco riehuivat omiaan ja loppu ajan lönkyttelivät meidän perässä saivat välillä hepuleita.
Takaisin päin matka olikin jo loistava. Moss käveli löysällä hihnalla, eikä hötkyilyt mistään. Edes vastaan tulevat koirat eivät aiheuttaneet reaktiota. Väsynyt koira se onnellisin ja helpoin koira!
Mentiin vielä sisällä hetkeksi. Pienen tauon jälkeen niin painit olivat taas käynnissä. Hahaa.. Oli ne hauskoja. Kuvia ei saatu, kun kamerasta oli akkuloppu.

Tänään otetaan rauhallisesti ja Sunnuntaina kyläillään.



1 kommentti:

  1. Olipas mukava lukea vähän pidempi tarinointi. Kiva lukea että teillä haussa edistytään ja treenit sujuu ja että herra pitää huumorin matkassa tai ainakin kanssa hakuilijoilla on teidän kanssa hauskaa! :-D Irkun uus: http://beuce.blogspot.fi/

    VastaaPoista