Sivut


keskiviikko 15. elokuuta 2012

Esineruutu + haku

Maanantaina treenattiin taas esineruutua.
Tällä kerralla otettiin hiukan erilainen harjoitus, kun viimeksi. Esine oli valmiina etukulmassa, jonne lähden koiran kanssa ja näytin esineen. Takaisin ruudun reunalle ja lähetin hakemaan. Hyvin lähti ja hyvin toi. Nappiin meni.
Toinen esine keskellä ruutua kuusikossa, jonne mentiin taas katsomaan ja palattiin. Lähetin, koira juoksi hienosti esineelle ja nappas suuhun. Tuli vähän takaisin ja tiputti aloitti häröilyn. Kävin näyttämässä esineen uudelleen. Mutta otti taas suuhun, mutta ei tuonut.. tiputti. Häröiltiin useampi minuutti. Kunnes koira löysi kolmanneen esineen ja otti suuhun. Yritin niin positiivisesti kehua, mutta ei.
Moss oli ihan hämmentynyt ja vain seisoi tyhmänä. Ilmeisesti, jos koira ei ole varma mitä sen pitää tehdä lisättynä kiinni ottamisen pelkoon, ajaa koiran tilaan missä se ei kykene tekemään mitään. Heittelin esinettä lähelle ja palkkasin kovasti, kun toi sen käteen. Saatiin esine 2 ja 3 nousemaan.
Palkkasin pallolle, joka vielä vietiin yhdessä alueen keskelle ja lähetin. Hetkessä pallo oli kädessäni. Loisto lopetus ja varsin opettava kokemus minulle.

Tiistaina hakuiltiin. Otettiin 4 maalimiestä ja motivaatiota lisäämään kahdelle ääniavut. Molemmet etukulmat ja molemmilta puolilta keskipiilot.

1. maalimies ääniavulla. Täydellinen suoritus.
2. maalimies täysin valmiina. Lähti hyvin, meni hiukan ohi kulmasta ja ei löytänyt, etsi, jonkin aikaa ja palasi alueen ulkopuolelta luokseni.. (Hämmästys oli suuri) Siihen se tuli viereeni ja lähetin uudestaan. Jolloin nappiin meni.
3. maalimies ääniavulla. Hiukan juoksi ohi ja joutui etsimään, mutta hyvä suoritus.
4. maalimies valmiina. Lähti hyvin, sai hajun ja jäi haistelemaan kiveä. Kutsuin pois ja toiseksi hämmästyksesksi tuli luokseni.. Uusilähetys ja taas meni nappiin.

Olin erittäin tyytyväinen koiraani ja se, että se palasi luokseni 2 kertaa yhdissä harkoissa oli niin suuri edistys askel, että ihanaa! Toivottavasti tämä jatkuu, eikä ollut vaan yhden päivän oikku. :D

Otettiin vielä ilmaisua harjoitusten jälkeen. No ei todellakaan mennyt putkeen, ku viikonloppuna meni ihan kivasti niin ajattelin, että kyllä se jo ymmärtää, mutta ei. Ihme tahkomista.. Ei meinannut millään ottaa kiinni rullasta. Aikamme tahkottiin, kunnes täys passiivisuus ja koiran oma ajattelu tuotti tuloksen, että rulla piti tuoda minulle niin pääsin palkkaamaan. Tämän jälkeen vielä kerran ja sain melkein onnistuneen suorituksen niin suosiolla lopetin :)
Joko koira oli väsynyt, ei oikeasti ymmärrä vielä tai uusi maalimies hämäsi harjoitusta. (ilen kanssa vaan harjoiteltu)

Moss sai vielä lopuksi mennä metsään juoksemaan Papun kanssa.

Tänään tarkoituksena lähteä uittamaan, joten reilun tunnin kävelylenkki tiedossa ja jos ilta viilenee niin voitaisiin käydä muutama kilometri polkemassakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti