Sivut


tiistai 21. elokuuta 2012

Ihme touhuilua taas!

Viikonloppu otettiin rennosti. Kävin iltaisin pyöräilemässä koiran kanssa puolen tunnin lenkit ja pyöräily sujuu oikein mukavasti. Nyt pyritään pyöräilemään 2-4 kertaa viikkoon ennen kuin lumet tulee.. Saa nähdä saadaanko aikaiseksi.

Itse istuin viikonlopun Amber Batsonin luennolla, joka käsitteli koiran muistia. Nimeltään "Memory Matters, undestandingmemory and its effects on training and behaviour modiffication in animals"

Oli ihan huippu luento. Todella paljon tärkeää ja uutta asiaa. Luentotunteja tuli yhteensä 10h ja se kaikki oli asiaa. Todella mielenkiintoinen ja loppujen lopuksi yksinkertaista asiaa. Pitää katsoo noi muistiin panot ja kirjoittaa tiivistelmä.

Maanantaina oltiin tottistelemassa. Otin koiran kentälle paikkamakuuseen toisen vuoron ajaksi. Siinä se selän takana makasi ja kävin palkkailemassa välillä. Todella hyvin, kun kentälle oltiin vain päästy. Tosin, koira oli hihnassa ja ihan selkäni takana, kun en vielä siihen luota. Yhteensä makailtiin ainakin 10 min, vaikka koiran välillä vapautinkin ja pistin uudelleen. Ihan ok.

Omalla vuorolla otettiin vaan seuraamisia ja käännöksia. Ihan muutama jäävä makuu. Koira edisti ja nojasi tosi vahvasti. Harjoiteltiin siis lähinnä oikeaa paikkaa, no kyllä se sieltä tulee, kun taas palkkaansen oikein. Seuraamispaikan kanssa aina kausittain ongelmaa, johtuen ehkä siitä, että yksin palkkaan huonosti tai lepsun tai en huomaa.. No asia korjaantuu nopeasti. Moss keskittyi oikein hyvin, siihen nähden että kentällä oli toinen koira paikkamakuussa. Eli häiriöö, jotta alan luottamaan, että se pysyy joskus hallinnassa.

Tänään hakuiltiin. Otettiin vaan kaksi maalimiestä, koska viimeksi oli neljä.
1. naalimies oikeasta etukulmasta hiukan edempänä, joten Mossin oli tarkoitus tehdä laatikko. No ei siitä laatikkoa tullut, mutta ainakin teki töitä etsiessään. :) Hyvin tuli luokse huudosta, kun maalimies oli palkannut.
2. maalimies ison kiven takana ja tämän otin suorana. Hieno, suora ja vauhdikas pisto. Toimi hyvin maalimiehellä, joka oli mies. Ja tuli luokseni kutsusta pitkän matkan.

Loisto mies!

Moss on ollut hiukan omituinen muutamat päivät.. Se on ollut aivan intona kaikesta ja saanut vaan pentuhepuleita sisällä jatkuvasti iltaisin. No toivon, että tämä on ohi menevää.

Käytiin ma harkkojen jälkeen rajasaaressa pyörähtämässä, jossa Moss sai hiukan leikkiseuraa ja ui ainakin puoli tuntia putkeen meressä. Uimisesta tuo koira nauttii.  Ja tänään juostiin harkkojen jälkeen metsässä, porokoira narttu Taikan kanssa. Mahtavaa meininkiä ja Moss upeasti taas  haki nameja ja antoi kiinni. Onkohan tuo parantunut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti