Sivut


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Tottis ja Haku

Tiistaina oltiin Talin koirakentällä harjoittelemassa. Kenttähän on aivan loistava. Se on jättimäisen suuri, aidattu, nurmea ja siellä on esteet! Parempaa ei voisi uskoa.
3 viikkoa tottiksessa ollut taukoa ja perus seuraamiset, käännökset ja jäävät sujuivat hyvin. Vähä meinasi pojan kontakti kadota seuraamisessa kentän laidalla seisoviin ihmisiin, mutta siitäkin päästiin lopulta yli.
Harjoiteltiin 80cm hyppy estettä. Este ei ihan menny sillä tavalla, ku olisin kuvitellut. Ekan kerranku otettiin tätä alkukesästä se meni loistavasti, mutta nyt kiersi 2/3 yrityksistä, mutta lopulta hyppäsi hyvin.
A-estettäkin harjoiteltiin. Siinä ei mitäään ongelmaa. Moss rakastaa sitä.. Juoksisi onnellisena sitä vaan edestakaisin. Nyt vaan hallintaa siihen. Lähetys a-esteen edestä sujuu, mutta silti pitää juosta palkkaamaan se toiselle puolella, ku vielä epäröi  harjan kohdalla, että saako mennä.

Hyvät tottikset!

Tottista otettu myös ke ja to tässä kodin lähialuella. Hyvin nekin on mennyt. Nyt kun saataisiin sama varmuus liikkeisiin häiriön alla niin uskaltaisi sen bh-suorittaa ja tietty kapunkiosuuteen varmuus vieraassa paikassa. Kotoa,kun lähtee lenkille niin kävekee niin nätisti löysällä hihnalla välittämättä muista (no koirista joo, mutta menee nätisti suurimmaksi osaksi silti ohi), mutta "vieraassa" eli ihan missä muualla paitsi kotona niin vetää ja sählää, ku höyryveturi. Ihan mahdotonta. Tätä kanssa vaan harjoitellaan mahdollisimman usein. Onneksi ei ole mikään kiire.

Torstaina hakuiltiin. Tässäkin ollut se 3 viikon  tauko, joten vähän mietin, että miten sujuu.
Lähetin kumminkin suoraan valmiin etukulman. Eteni hyvin ja lujaa, mutta ennen kulmaa lähti vähäsen kääntymään, mutta löysi pienen pyörinnän jälkeen hyvin.

Otettiin seuraava etukulma ääniavulla, koska se oli hyvin vaikea. (pitkä suora, jonka jälkeen jyrkkä kumpu, jonka yli pitää mennä) Ääni avun kanssa meni hienosti, juoksi täysiä kukkalan päälle ja mietti hetken, jonka jälkeen suoraan maalimiehelle. Maalimies lähti taluttaa koiraa luokseni, mutta otin pitkän luoksetulon, hienosti ilman ongelmia. Näin se kehittyy.

Kolmas maalimies oli piilossa avokantisessa roskiksessa, keskellä aluetta takalinjalla. Lähetin koiran, joka koukkasin pienen J:n ennenkun osui roskikselle. Oli vielä käynyt kurkkaamassa roskiksen ja käynyt ulkopuolelle makuulle. Hienoa hienoa!

Tuli taas loisto oli treeneistä. Meni todella hyvin ja kehitys näkyy. Ehkä kohta voisi harjoitella kotona sitä rulla ilmaisua, jos sen vaikka ensi kesänä saisi siirrettyä metsään.

Nyt odotellaan yhdessä Mossin kanssa, että Aada saapuu meitä viihdyttämään. Aada onkin meidän seurana tästä päivästä tiistaihin asti. Moss varmasti nauttii seurasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti