Sivut


torstai 31. toukokuuta 2012

Hakuilua ja tottista!

Tiistaina käytiin hakuilemassa.
Otetiin pienellä alueella 3 maalimiestä, 2 etukulmaa ja yksi takakulma.
1. maalimies haettiin hajulla ja lähetettiin.. Moss haahuili omiaan, kunnes lopulta löysi sen.
2. maalimies haettiin hajulla ihan vierestä ja siirryttiin keskilinjalle lähettämään koira.. Moss haahuili jonkin verran, mutta löysi ihan jopa hyvin maalimiehen.
3. maalimies otettiin erilailla haahulujen vuoksi ja kokeiltiin, että koiraa kutsuttiin eka kerran nimellä, jonka jälkeen se lähetin sen ja sai vielä yhden ääniavun. Meni ihan nappiin. Koira haki suoraan juosten ja nenää käyttäen maalimiehen! Tätä pitää kokeilla ensikerralla ekalla maalimiehellä.

Kotona tottisteltiin keskiviikkona kahdesti. Molemmat kerrat lyhyitä. Taottiin vasemmalla kääntymistä, kun se jostain syystä on taas ollut niin vaikeaa. No muuten koira meni hyvin ja tänne tulon loppuasentokin alkaa olemaan melkein aina suora. :)

Tänään oli tottis- ryhmän harkat. Harjoituspaikkana yleinen puisto nurmialuea. Häiriönä lenkkeiliöitä ja jalkapalloilioita, joiden pallo karkasi usein muutaman metrin päähänmeistä. Lisäksi harjoituksissa oli kaikki koirat paikalla.
Harjoiteltiin aluksi paikkamakuuta muiden vuoron ajan. Tai siis maassa pysymistä mamma vierellä ja yleistä käyttäytymistä. Ihan ok. Pari kertaa karkasi palkalla..
Omalla vuorolla otettiin noutoa ekaa kertaa ulkona, kun meillä koira osaa pitää kapulasta ja osaa noutaa, mutta ei osaa molempia yhdessä. Otettiin parit pitoharjoitukset ja sitten näytin noudon.. Moss teki täydellisen noudon.. paitsi, että mamma oli niin innoissaan, että ei muistanut sanoa irti pyyntöä, mutta muuten! Hyvä siitä ilmeisesti tulee. Lopetin noutoharjoituksen siihen!

Lisäksi otettiin tätä vasemmalla kääntymistä, kun se ei toimi, mutta tänään ei ollut mitään ongelmaa. Eilinen treeni siis toimi. Lisäksi otettiin perus jäävät ja luoksetulo. Meni tosi hyvin. Moss on siitä ihmeellinen, että vaikka perseilee kuinka paljon ja ottaa häiriöön niin, kun töitä aletaan tehdä niin se yleensä pystyy nykyään silti loisto suorituksiin.

Lopuksi otettiin vielä kaupunki osuutta, sillä tavalla, että jätetiin koira kaupan eteen ja muut vahti sitä. Mossille kolme lyhyttä toistoa, koska meinaa alkaa päästelee pieniä itkuääniä. Onnistuttiin kumminkin sillä tavalla, että menin kauppaan ja toinen viitto sieltä pois ennenkun koira oli kamalan levoton.

Hyvät treenit! Viikonloppu ollaankin taas lähiopetuspäivillä ongelmakoirakouluttaja -kurssilla. Katsotaan mitä opitaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas teidän elämä kivalta! :-D Siis, kaikennäköstä taas puuhailtu. Hieno juttu. Toii ongelmakoirakouluttaja-kurssi vaikuttaa kyl huipulta. Toi HAKU on varmaan mielenkiintosta, en oo ikinä päässyt edes kokeilemaan :-)

    VastaaPoista
  2. Meidän elämä onkin oikein mukavaa. Ei valittamista. Sun pitää päästä kokeilemaan hakua.. Irkku voisi olla siinä huippu!
    Mites teidän elämä?

    VastaaPoista