Sivut


maanantai 28. toukokuuta 2012

Jäjellä, tottista, uintia ja kesäturkki!

Elikkäs viime viikon to käytiin jälkiporukan kanssa tekemässä jälkeä. Moss ajoi ensimmäisen vieraan ihmisen tekemän jäljen.  Jäljellä, joka askeleella nakkeja pituutta n. 70m, alusta rouhoura. Moss ajoi jäljen keskittyneesti, hyvällä vauhdilla,mutta olisi voinut hiukan kulkea enemmän askeleelta askeleelle ja nenä ihan maassa kiinni. Hyvä suoritus silti!

Perjantaina oltiin tottista Luukissa. Oli kiukkuisia ötököitä. Eka kierros häiriä treenia kahden koiran kanssa parkki paikalla. Otettiin seuraamista, hiukan kulmia ja paikalla makuuta. Hyvin meni!
Toinen kierros esteillä. Moss ekaa kertaa 80 cm esteellä.. Tähän asti hypitty vain tekniikkaa n. 10 cm korkousilla esteillä. Moss tajusi idean heti ja palkitsi taas itsensä hyppimällä edes takaisin, kun hullu. Pari kertaa hyppäsi esteen päälle, mutta tästä ei palkattu niin alkoi hyppäämään kunnolla. Hypystä ei pitäisi siis tulla meidän kompastus kivi!

Lauantaina olin kuuntelemassa faktaa koirasta -seminaaria oli  hyvä. Paljon tuttua asiaa, mutta erittäin hyvät puhujat ja aina oppii jotain uutta! Puhujat  pitivät jokainen sellaisen 2 h mittaisin puheen aiheistaan. Eli puhujina ja aiheine:

Sanni Somppi: Koiran kognitio – mitä koira tajuaa ja tuntee?
David Appleby: Relation to emotions and behaviour problems (tulkataan suomeksi)
Tuire Kaimio: Kuinka koiraa koulutetaan tehokkaasti, turvallisesti ja helposti?



Sunnuntaina oli Mossin onnen päivä. Käytiin taas uimassa joessa, jossa porskutti onnellisena ihan itsekseen. On se nykyään hyvä uimari ja jokaiseen lätäkköön pitää päästä uimaan. Moss hyppäsi jokeen pientareelta kovalla vauhdilla upeita "mahaplätsejä" ja teki omia uintikierroksia, kyllä se nautti. Sen uima asento on todella hyvä. Sen jälkeen pääsi vielä puistoon juoksemaan kaverien kanssa. Kotiin tultaessa yli 2 tunnin ulkoilun jälkeen unimaistui.

Tänään kävin trimmaamassa Mossille kesäturkin. Sen oli niin kuuma heti aamusta, että pahaa teki katsella. Nyt se nauttii lyhyestä turkista sen aikaa, kunnes uusirurkki kasvaa talveksi. Muutama ennen ja jälkeen kuva. Sateen takia en saanut ulkokuvia otettua, joten kuvan laatu huono. Mun pikkulaiheliinista kuvat.


Moss ennen trimmausta

Trimmauksen jälkeen!

Mun laiheliini!



4 kommenttia:

  1. Toi kesäturkkihan näyttää oikeen hyvälle ja siistille! :)

    VastaaPoista
  2. Ei se oo ihan kamalan näköinen. Näyttää vaan ihan ruipelolta. :D ensikesänä varmasti ajelen sen taas.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää kesäturkki! :) Kasvaakohan se samanlaisena takaisin? Mietin kans turkin lyhentämistä, Sulolla kun on hirveen paksu turkki ja näillä ilmoilla niin läkähdyksissä..

    VastaaPoista
  4. Nyt reilu kuukausi siitä, kun se on ajeltu ja karva kasvanut tosi hyvin takasin. Ei vielä kokonaan, mutta selkeästi tullu 1 cm tota pääliturkkia. Kyllä se turkki ajan kanssa kasvaa takaisin ja todennäköisesti myös aika samanlaiseksi mitä se on ollut.

    VastaaPoista