Sivut


torstai 29. maaliskuuta 2012

Hakuilua

Tiistaina päästiin hakumetsään. Lunta oli vielä aika paljon, joka omalta osaltaan vaikeutti aika paljon hommaa. Moss jäljesti ensimmäiselle maalimiehelle, kun haettiin hakua. Kun nuuskas ilmaa niin  mentiin kauemmas, jotta pystyisin lähettämään sen. Meni kovaa jälkiä pitkin, kunnes sai varmaankin oikean hajun ja löysi maalimihelle.
Seuraava maalimies rämmittiin hangessa, jotta ei pystyisi jäljestämään. Sai hajun mentiin puoleenväliin aluetta ja lähetin. Oli saanut hajun jäljestä, mutta päätyi hyvin lähelle oikeaa maalimiestä. Löysi sen kumminkin.
Kolmas maalimies meni sitten putkeen. Sai hajun tosi nopeasti, mentiin keskilinjalle ja lähetys sieltä. Jess, ja suoraan maalimiehelle! Onneksi viimeinen meni ihan nappiin.
Moss 15kk



Keskiviikkona oltiin parkkipaikalla etsimässä maalimiehiä ja ilmausu harkoissa. Ekalla kierroksella haettiin kaksi maalimiestä. Toinen oli lumikasassa kuopassa, josta sai hajun pienen pyörimisen jälkeen, kun tajusi mitä tehdään ja lähetin saman tien hajusta. Toinen oli aidan takana "teltassa" piilossa. Siitäkin Moss sai hajun nopeasti ja hieno suoritus.

Seuraava kierros menikin täysin ensimmäistä kertaa ilmasu harjoituksissa. Eka rulla vietiin parkkipaikka istuvan maalimiehen jalanjuureen, josta mentiin kauemmas ja kehotin hakea kapulan noutokäskyllä. Moss kyllä juoksi maalimiehen luokse kovaa.. pyöri ihmeissään ja näytin "käsimerkin", jolla poimii ja tuo kotona mulle tavaroita niin lähti tuomaan rullaa mulle! Sit pallo sähläys palkka ja näytölle ja maalimies palkkas.
Seuraava harjoitus menikin jo rullamaalimiehellä, lähetin sen metsäkäskyllä ja Moss otti rullan niin houkuttelemalla mun luokse.. Tälle kertaa namipalkka mulle ja näytölle.
Kolmaskerta taas sama, kun toisella. Hyvin meni koiran osalta, mutta omistaja saisi kuulemma olla rauhallisempi ja ei niin kielteinen..

Keppi on paras


Tänään käytiin riekkumassa puistossa. Moss oli ihan hepulissa ja nautti vapaana juoksemisesta oikein paljon. Ollaan myös lähdössä hakemaan meille 2 uutta perheen jäsentä.. Kesyrottia!

Eilen otettuja kuvia mukaan.

Lintukoira! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti