Sivut


sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Viikko kuulumisia

Torstaina käytiin treenaamaan Cujon kanssa Korsossa. Homma toimi todella hyvin, Moss jaksoi keskittyä pitkiin seurauttautumisiin ja häntä vaan heilui. Teki hyvää harjoitella välillä vähän pidempiä jaksoja ilman palkkaa. Yleensä palkkaan paljon ja pienistä jutuista.. joskus yhdestä askeleesta joskus useammasta, jotta homma pysyisi mielenkiintoisena. Eteentulotkin sujuivat varsin mallikkaasti.
Käytiin myös lastenleikki telineellä pujoittelemassa, ryömimässä ja "kiipeilemässä". Sai koira erilaisia alustoja ja virikkeitä. Löydettiin myös penkki, joka ei ollut lumen vuoksi korkea, jossa otettiin parit hyppyharjoitukset. Moss kyllä tykkää tosta hyppimisestä.. Hyppi taas ilman käskyä penkkin toiselta puolelta toiselle. Mikään ei ole sen hauskempaa. Samaa se haluisi tehdä A-esteelläkin.

Perjantaina Moss oli mukana luokanjärjestämäss leffaillassa. Osasi se käyttäytyä. Suhteellisen pieni tila täynnä vieraita miehie, eikä jännittä yhtään. Iloisesti kanteli ihmisille leluja, jotta joku repisi sitä sen kanssa. Ainakin Moss sai leikkiä paljon ja vieraiden ihmisten kanssa. Kun laitoin lelun pois niin kävi keskellä lattiaa nukkumaan, jossain vaiheessa siirtyi pöydän alle nukkumaan. Välillä hiippaili ihmisten luokse ja yritti yllättää ne naamapesulla. Tästä ei oikein kukaan muu kuin minä tykännyt. Hienosti se käyttäytyi uudessa tilanteessa nuoreksi koiraksi!

Lauantai oltiin raunioradalla hakutreeneissä. Otettiin hajuhaulla 4 maalimiestä, joista kaksi oli täysin umpipiilossa. Hienosti, Moss muisti mistä on kyse ja käytti nenäänsä. Mossia vähä jännitti, kun yksi maalimies oli "teletappi" putkistossa.. Olihan se putki sentään aika pimeä. Sinne se painui hajun perässä, pakittu pois, meni taas vähä matkaa ja pakitti, kunnes kehuin ja rohkasin sitä niin sinne se paunui ja löysi maalimiehen ja maalimies palkkasi oikein kunnolla. Hieno poika. Tätä ei haluttu jättää viimeiseksi niin otettiin vielä yksi. Maalimies löytyikin helposti ja Moss osasi hienosti mennä maahan. Tästä se hakukausi alkaa!

Tänään ollaan oltu Ari Saaren testauksessa "Onko koirastasi suojeluun" -tapahtumassa. Oltiin listan viimeisimpiä koiria, joten omaa vuoroa saatiin odottaa aika kauan. Moss innokkaasti lähti leikkimään.. vähä jännitti ehkä uusi betoni halli ja ihmiset. Ja hyppäs taakse päin kertalleen, mutta kun ymmärsi, että hei joku leikkii, niin sitten sitä rättiä riepotettiin ja revittiin. Itse olin ihan tyytyväinen koiran käytökseen. Vaikka saatiin vietistä 2 pistettä viidestä, samoin saalistamisesta. Muista osioista vaan piste. No eihän tuolla koiralla ole vielä herännyt puolustus, joten ei ihme. No oli kiva kokemus ja koirallakin oli kivaa ja se leikki mielellään.
Itse opin paljon, kun jokaisen koiran jälkeen käytiin läpi koiran suoritus ja miksi maalimies oli tehnyt mitä oli tehnyt. Oppi taas lukemaan koiria lisää!




3 kommenttia:

  1. oi vitsit, tehä ootte päässy kunnolla reenailee! määki ootan innolla et alotettas jo hakuilee ja jälestää. Ja vähänkö määki haluaisin viiä awan tommoseen testiin, ois jännä nähä mitä ne sanoo! :) mutta joka tapauksessa, kuulostaa kivalle! :)

    VastaaPoista
  2. Vähän samanlainen kommentti tulee täältäkin :-D ^

    VastaaPoista
  3. Jeps. Pitänee tässä pitää taukoa niin saa koira levätä pari päivää. Kohta on kevät ja lumet poissa, niin pääsee jäljelle! Kuinka ihanaa! Wilma ja Henna, kyllä tekin kohta pääsette, jos vaan haluatte, ei ne teidän kakarat ole kun n. 7 kk nuorempia.

    VastaaPoista