Sivut


keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Alku viikon puuhailuja

Ollaan oltu Mossin kanssa kylässä isäni luona. Moss on saanut nauttia omakotitalon ihanuudesta eli pihalla vapaana juoksemisesta oikein kunnolla.
Käytiin Mossin kanssa rokotuksissakin, Moss käyttäytyi ihan hyvin eläinlääkärissä. Pistosta ei edes huomannut ja sirua, kun luettiin  niin Moss alkoi pelleilemään.. Eläinlääkärinkin nauroi sille, että nyt se huijaa ja pelleilee. Moss muka "pelkäsi" sirun lukijaa ja lähti pakoon. No namilla sen houkuttelin takaisin niin unohti koko jutun, kun kukaan meistä ei reagoinnut sen käytökseen säälivästi.
Painoa oli 32.6 Kg ja eläinlääkäri totesi, että eläinlääkärin mielestä ihanne painossa ja ei yhtään saisi tulla lisää. Koirien kuulemma kuuluu olla sporttisia laiheliinejä.

Näin meillä istutaan sohvalla


Käytiin myös parina päivänä hiihtämässä melkein umpihangessa. Yritin Mossia vedätyttää, mutta kun se pinkoo ihan täysiä ja mäkiä oli ja latua ei ollut vedetty niin enhän mä pysynyt pystyssä. Sai koira juosta vapaana ja nauttia olostaan. Molemmat hiihto kerrat menivät todella hyvin ja saatiin vetotreeniäkin molemmilla kerroilla vähäsen. Hommastahan ei tullut mitään jos isäni hiihti edessä... Moss ei halua, että kukaan on edellä ja vetää ihan täysiä, jotta pääsisi ohi. KUN minä kaaduin niin Moss sekosi täysin.. Se vaan hyppipaikalla ilmaan ja hakkui. Sillä taisi nousta, joku vietti niin korkeaksi, että ei pysynyt nahoissa. Tuosta koirasta saisi niin loistavan valjakkokoiran. Jostain, kun sellaisen löytäisi.

Näin sitä mennään


Kuvan laatu hiukan huono

Tekemisen riemu välittyy.. vaikka kuva on epätarkka


Tänään päätin kokeilla miten se pulkan veto sujuu. Sujuuhan se, kun luonnostaan. Moss pinkoo täysiä eteenpäin ja minä nautin kyydistä. Nyt on pulkka kotonakin, että jos sitä jaksaisi mennä pulkkailemaan joka päivä vähäsen.  Ihanaa, kun noita koiria on joskus useampi niin päästään kunnolla vedättämään.

Lisäsin kuvat, jotka laadultaan hiekunhuonoja...

3 kommenttia:

  1. Ompas tutun näköistä istumatyyliä! :DD ja vauhdikasta menoa! minkä ikäsenä alotit totuttelemaan veättämiseen yms ja tarviiko Moss ketään houkuttelijaa eteensä vai juokseeko vain puhtaasta ilosta juosta? :D

    VastaaPoista
  2. Hih! Tuotaku pääsee pian mekin Irinan kanssa, Irinalla kyllä tuo tuloo ihan luonnostaan, vetää kuin höyryjuna :-D Runoo tarvii vähän houkutella erilaisilla jutuilla.. Ja innostaa koko ajan!:D Irinan kanssa ollaan käyty siis lenkeillä ja kerran se sai Runon valjaat päälle ja meni ehkä 100 metriä kun olin suksilla perässä.. Ens talvena sit vähän pystyy lisätä :)

    VastaaPoista
  3. Henna. Mossin kanssa aloitettiin juokseminen lyhyillä matkoilla n. 8kk iessä. Veto harjoituksiahan voi tehdä paljon nuorempana tai siis vetokäskyn opettamista lähinnä. Kokeiltiin aluksi, että ile juoksi edellä, mutta luovuttiin siitä ekan kerran jälkeen, kun tuo vetää ihan itse, kun siihem saa luvan.

    Wilma: Voit jo aloittaa vetokäskyn opettamisen ja suuntien.. ja mikä meilläkin on vielä hiihtäessä kateissa niin hidastamisen. Kesällä sitten vaan kevyitä juoksu harjoituksia.

    VastaaPoista