Sivut


tiistai 19. heinäkuuta 2011

Omia harjoituksia.

Tänään töistä tullessani nappasin koiran mukaan ja harjoittelemaan. Tarkoituksena oli treenata hetki tottista ja tehdä jälki.
Löysin hyvän koskemattomalta näyttävän maaston kohdan ja lähdin tallaamaan leveää jälkeä, jalat poikittain. Jäljen keskellä asettelin broileripullan palaisia. Näin tallattuani n.1,5m, vaihdoin kantakärki- tallaamiseen, pullat kärkiin. Jäljelle ei tullut matkaa kuin ehkä 5m. Mutta parempi aloittaa helposta. Jäljen vanhetessa otettiin tottista.

Tottis ei todellakaan mennyt sillälailla kun olisin odottanut/halunnut. Moss päätti esittää tyhmää. Pelkästään käskyt istu ja maa tuottivat suuria ongelmia. Minkäs teet kun toinen vaan napittaa ruskeilla silmillään ja heiluttaa häntäänsä, kun käsket maahan. Omana ohjeena on, että jos minä jotain käsken niin mehän ei liikuta tästä ennen kun koira tottelee. Me väänettiin yhtä maahan menoa aika kauan. Lopulta sorruin houkutteluun, kun en halunnut käyttää käsky sanaa montaa kertaa. Palkkasin heti. Kokeilin palkata myös patukalla, joka toimi hiukan paremmin. Pitää varmaan alkaa palkkaamaan lelulla tutuissa asiossa ja opettaa uudet asiat ruokapalkalla. Meidän kauniit seuraamiset on historiaa.. Koira pysyy sivulla sekunnin kontaktin säilyttäen ja sitten painaa eteen päin vauhdilla..?! Ennen helppo ja odottettu käsky sivu ei saa minkäänlaista reaktiota aikaiseksi. Meinas mennä hermot moneen kertaan. Monta kertaa meille on kehutta meidän kontaktia ja hyvää yhteistyötä koiran kanssa. Kotona ja lenkeillä käyttäytyy edelleen hyvin. Toivon, että tää on joku ikävaihe. Tosin lenkillä hajut on nykyään kiinnostavia. Ehkä siellä pääkopassa todella tapahtuu nyt jotain.

Siirryttiin jäljellä, kun jälki oli n. 40min vanha. Tällä kertaa en edes ehtinyt sanoa mitään niin koira rynni jäljelle. Pidin liinan kireellä, jotta vauhti ei olisi niin kova. Hyvin napsi kaikki pullat ja piti nenän maassa. Vauhtia vaan liikaa ja jälki selvästi aivan liian lyhyt.. Ensi kerralla pidempi, kun nyt tiedän Mossin tajuavan jo jonkin verran  jäljen ideaa. Toiseksi kerraksi hyvin ja paransi vähän mun mieltä, kun koira onnistui jossain tottistelun jälkeen.

Vielä lenkki ja kepin heittelyä. Moss kyllä rakastaa etsiä keppiä metsästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti