Sivut


torstai 21. heinäkuuta 2011

Match Show!

Oltiin taas eilen vähä tutustumassa ihmis ja koira vilinään. Päätin lähteä Match show:n Mossin kanssa ihmettelemään.  Mentiin bussilla, joten koira sai hyvää harjoittelua, tosin Moss hyppää nätisti bussiin ja kävelee paikalle ja pistää pitkäkseen. Ei turhaan tressaa elämästään.



Oltiin paikalla jo puoltoista tuntia ennen kehän alkua, jotta koira saa rauhassa tutustua paikkaan ja hälinään. Normaalisti otetaan aika rennosti, mutta nyt oli meno päällä. Hinauspalvelu hinasi minua ympäriinsä ja kaikkiin olisi pitänyt päästä tutustumaan. Kehenkään ei menty. Otettiin pikkasen juoksu harjoittelua, jotta koira saisi purkaa energiaansa johonkin. Aluksi Moss juoksi hulluna vaan eteenpäin, kunnes lopulta ymmärsi, että pitää kääntyä ja olla vetämättä. (kotona ei olla harjoiteltu ollenkaan..) Päätin, että mennään kehään vaan harjoituksen/kokemuksen vuoksi.  Ennen kehiän alkua paikalle saapui veli Hulk. Veljekset rehasivat veljesten tapaan.

Kehä alkoi, ja me oltiin jo toinen pari. Moss seisoi nätisti, vähän oli varautunut tuomaria kohtaan ja meinas pakitella kevyesti, mutta kun makupala tuli tuomarilta niin ei se niin kamalaa ollut. Juostessa peitsas, kun juostiin niin hitaasti. Jotenka uusi kierros nopeammin. Saatiin punainen nauha!  Moss oli ollut kehässä paremmin kun oletin, mutta "huonommin" kun viime kerralla. Katselin kehän tapahtumia, kehässä oli paljon näyttelykoiran alkuja, jotka liikkuivat ja seisoivat ihan kun ammattilaiset! Ja nää on vasta pentuja..

Punaisten kehässä Moss oli unohtanut korvat kehän laidalle ja väsymyskin taisi jo painaa, koska seisominen onnistui jotenkin ja juoksuttaminen oli täysin mahdotonta. Tiputtiin kehästä samaa aikaan kun muut, vain 5 parasta jäi taistelemaan voitosta. Hyvä kokemus, ja aivan liian hyviä vastustajia! Pitää vissiin harjoitella noita match showta varten, että edes kehtaa mennä pentuluokkaa.

Hulk sai sinisen nauhan, mutta sijoittui sinisten 4.! Onnea Hulk! Täytyy tässä mainita, että Hulk sai hienon pikku pokaalin.



Vaikka kello oli melkein yhdeksän, kun kotiin tultiin lähdettiin vielä juoksemaan. Moss juoksi hienosti vetäen, vaikka kyseessä toinen valjas lenkki.Tätä ei edes olla harjoiteltu, laitettiin vaan valjaat päälle ja lähdettiin juoksee niin koira juoksee edellä vetäen. Tästä se taitaa tykkää. Kävelyä 10min, juoksua 20min (matkaa vaan 2.5km )ja taas kävellen 10min. Pitää vielä tovi odottaa jotta matkaa ja nopeutta voidaan nostaa.

1 kommentti: