Sivut


sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Hakutreenit ja Puistoilua.

Tänään oli heti aamulla, hiukan epävakaisessa säässä hakutreenit.  Ilma oli lämmin ja kostea, vettä tuli yksittäisiä pisaroita ja kuuroja. Ilma seiso. Ei taaskaan hyvä ilma treenata ilmahakua. Treenit olivat vasta kolmannet Mossille ja minulle. Aloin jo päästä kärryille ja pääsin itsenkin toimimaan maalimiehenä.

Moss oli taas intoa täynnä, kun hain sen autosta. Ei meinannut SPKL-liivien pukemisesta tulla yhtään mitään. Liinan sain kiinni ja poika olisi halunnut juosta suoraan aloituspaikalle. Ei pissittäminen oikein onnistunut. No eka maalimies oli piilossa kiven ja katajan muodostamassa aukossa, jota lähestyttiin varovasti siksakaten. Varmaankin 7m ennen piiloa, kuono kävi ilmassa ja koira pinkasi maalimiehen luo, etsien reittiä maalimiehen luo. Moss hienosti kävi maaten makaamaan ja odottamaan herkkujansa. Korrektia toimintaa.

Toinen maalimies olis keskilinjan toisella puolella tiheässä kuusikossa aika lähellä takalinjaa. Edettiin taas samalla tavalla, mutta jouduttiin menenmään 2m päähän maalimiehestä. Silloin koira vaan katsoi minuun ja lähti juoksemaan maalimiehen luokse. Kukaan meistä ei ollut varma, että näkikö Moss maalimiehen vai menikö hajulla...?  Paimenkoiralla on yleensä aika eleetöntä hajun saaminen tai hienovaraisempa sanottiin minulle.. Pitää vaan oppia tulkitsemaan omaa koiraa paremmin.

Ajattelin, että työskentely olisi väsyttänyt Mossin, mutta kotiin tultaessa, juoksi suoraan lelulle, jotta leikittäisiin vetoleikkejä.. Onneksi oltiin luvattu lähteä Pinja ja Cocon kanssa Rajasaareen leikkimään.

Rajasaareen saavuttiin ennen Pinjaa ja Coco, joten ajattelin mennä puiston puolelle odottamaan. Moss pinkasi heti ensimmäisin koiran perässä saaren toisella puolelle leikkimään. Sitä sitten lähdin hakemaan sieltä. Löytyhän se, ja kepin avulla sain houkuteltua sen portille. Onneksi Pinja ja Coco saapuivat pian. Ja leikki alkoi. Moss juoksi kun hullu ympäriinsä ja leikki kaikkien koirian kanssa vuorotellen. Keppiäkin piti heittää mereen. Uskalsi tällä kertaa hakea sen jo niin syvältä, että joutui uimaan 5 m suuntaansa. Ihan hyvin, kun ennen ei uskaltanut muuta kun kahlata kaulaan asti syvässä vedessä. Pari tuntia koira juoksi ja ui, kunnes päätettiin lähteä kotiin. Vihdoinkin luulin, että nyt väsyttäis, mutta ei, leikkiä olisi pitänyt jatkaa kotona. Väsymätön pakkaus!

Tänään tuli täyteen 7kk. Iso poika jo! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti