Sivut


tiistai 12. heinäkuuta 2011

Jäljen kokeilua.

Intoa täynnä pentutapaamisesta päätin tehdä Mossille jäljen. Tallasin yhtenäisen (varpaiten eteen suoraan toinen askel) lyhyen ehkä 2 m pitkän jäljen metsään. Joka askeleen kärkeen laitoin broileripullan palaisen ja loppuun kokonaisen. Jäljen vanhetessa kävin tallaamassa pienen esineruudun. Otin koiran jäljelle, näyttäen mistä se lähti ja yritin jarrutella sitä mahdollisimman paljon. Moss ei tajunnut ollenkaan mistä on kyse. Olin ihan hukassa itsekin, että mitäs nyt kun se ei tajua. Olin ollut ihan varma, että se vaan ottaa jäljen ja seuraa sen täydellisesti päästä päähän.  Päättäväisesti näytin sille minne sen pitää mennä, mutta koira vaan sekoili ympäriinsä ja söi mistä sattuu broileripullia.
Päätin, että nyt tehdään sitten uusi jälki, että näin huonoa harjoitusta en kestä. Tallasin toisen jäljen samalla tavalla ja jätin hetkeksi vanhenemaan.

 Otin sillä välin esineruutua. Leikin koiran kanssa, laitoin sen kiinni ja "härnäsin" lelulla. Vein ruutuun ja näytin, että kädet tyhjät. Annoin käskyn "Etsi". Moss syöksyi metsään, alkoi etsimään ja löysi esineen nopeasti. Otti suuhun. Pudotti ja lähti harhailemaan ihan omaa. Toistin käskyn, meni lelulle, mutta jätti sen taas. Kävin hakemassa koiran ja haettiin lelu yhdessä pois. Ja toistin saman. Taaskin Moss veti samalla tavalla. Ensimmäinen kerta kun se tekee tälläistä, aina tuonnut hienosti esineen luokseni, jotta pääsis leikkimään kanssani. Mietin, että nyt koira ei ole kyllä ihan vireessä. Silti toiselle jäljelle.

Toinen jälki meni paljon paremmin. Koira nuuhki jälkeä, ja en myöskään antanut sille löysää niin paljon. Näytin ahkerasti aina missä jälki menee, jos meinasi harhailla. Luulen, että se etsi myös katseelle niitä pullan palasia. Pahus. Pitää vaan harjoitella ahkerasti lisää!

Sitten lenkkeiltiin metsässä vielä tunti.

Onneksi näin myöhemmin sain lisää jälkiohjeita. Pitää vaan pitää liina ihan tiukalla, kävellä koiran vieressä ja näin estää jalalla/liinalla koiran harhailu. Antaa liinaa, jos koira kulkee suoraa! Tää aloittelijana oleminen on joskus vähän vaikeeta. Saa tehdä paljon kokeilemalla, mutta silleen sitä oppii.. Toivottavasti vielä ihan oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti