Sivut


lauantai 29. lokakuuta 2011

Tottista ja hakuilua

Oltiin keskiviikkona tottistelemassa oikein kunnolla. Moss toimi kunnolla. Harjoiteltiin jääviä liikkeitä, oli taas vaikeata tuo istumaan jääminen. Poika jää kyllä makaamaan ja seisomaan, mutta tuo istuminen on joskus jostain kumman syystä vaikeaa. Otettiiin myös seuraamisia ja käännöksiä. Muutama täyskäännöskin otettiin.  Moss on hienosti ite päätellyt, että mitä tehdä kun käännön. Se vaan kiertää mut ja jatkaa seuraamista.  Hieno poika! Vaikein juttu  käännöksissä on varmaankin tuo vasemmalle kääntyminen, kun meinaan kävellä koiran päälle.

Haku metsässä oltiin vuorostaan tänään. Haettíin maastosta 3 maalimiestä. Hienosti meni. Nyt otettiin eka maalimies vaan suoraan hajuhaulla, mutta 2 seuraavaa lähetin. Käytännössä homma meni niin, että kun huomasin sen saavan hajun maalimiehestä, "hinasin" koiran kauemmaksi ja otin viereen ja lähetin maalimiehen luokse. Nyt otetaan enään näitä ja kasvatetaan matkaa. Talven aikana pitäisi opetella ilmaisu.  Rullakoirahan tuosta taitaa tulla.

Hakuilun jälkeen saivat Moss, Irene ja muutama muu koira, juosta keskenään metsässä ja nauttia syksyisestä lauanta aamupäivästä. Kotona väsytti kaiken tuon riemun jälkeen. Moss sai myös uudet vetovaljaat.

Irene kasvaa täällä hienosti. Tottista ollaan jatkettu ja muihin koiriin tutustuttu. Irene saa olla kaikessa tekemisessä mukana. Uloskaan ei tarvi viedä koko ajan, kun pidätys taidot alkaa sujumaan hyvin. Tarkoitus olis huomenna lähtee tekemään molempien koirien kanssa jälkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti