Sivut


sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vetotreeniä!

Mitäs me ollaan puuhattu.

Liikuttu oikein urakalla. Kävelty ympäri peltoja ja Moss on nauttinut vapaudesta. Mukavaa on ollut.

Viime viikolla alkanut Bh-kurssikin meni ihan mukavasti. Otettiin eka seuraamiskaavia kokonaisuudessaan ja katsottiin millä tasolla  koirat on.. No Moss ei kamalan hyvin jaksanut keskittyä, mutta petrasi loppua kohden ja kontakti parani iahn älyttömästi. No saatiin palautteeksi, että jos se noin menee edes kokeessa niin läpi olisi. No itse epäilen asiaa, haluan kumminkin "näyttävän" suorrituksen. Lisäksi harjoiteltiin perusasentoja, josta Moss sai kovasti kehuja. Ainoa mihin pitää kiinnittää huomiota on koiran innokkuus. Hyppää puoli metriä ilmaan, kun käsken sen sivulle, joten meidän pitää harkoitella rauhallisempaa sivulle tuloa. :D
Tämän viikon treenit jäi pois, koska pakkasta oli yli -20 astetta.

Myös hakutreenit jäi pois pakkasen takia.

Keskiviikkona oltiin vetämässä ahkiota. Se meni varsin hyvin. Tällä kertaa painona oli ihminen. Hyvin se jaksoi, kun vaan liikkeelle pääsi.  En itse  vaan pysy koiran vauhdisssa mukana. Loppuu kunto, kun koira painaa satanen lasissa.

Torstaina oltiin Keravan koiraladuilla treenaamassa. Talven ekat hiihdot. No lähdettiin 800m pitkälle harjoittelu ladulle. Moss veti niin kovaa koko ekan kierroksen, että  en pystynyt hiihtämään, kun ylämäessä. No päätettiin mennä vielä toinen kierros ja nyt vauhtia oli edelleen reilusti, mutta paikoitellen pystyin jo muutaman vedon lykkimään! :) Hyvä koira, huono minä.. yhteistyötä tuon hiihtämisenkin pitäisi olla!

Koira kävelylle, jotta lihakset jäähtyy ja autoon odottamaan. Otin vielä toisen kerran koiran treenaamaan ja tällä kertaa mentiinkin kicksparkilla ehkä n. 200-300 m pitkä harjoitus ympyrä pariin kertaan. No molemmilla kerroilla koira ei lähtenyt vetämään hyvin, mutta vähän ennen kun rata kääntyy takaisin niin vetovaihe meni täysille. Loistava treeni ja palkaksi patukka leikit!

Tänään oltiin Hyvinkäällä Vetourheilulajien koulutus ja välineiden testitilaisuudessa. Mielenkiintoisaa oli ja paljon opittiin uutta. Alkaa tämäkin puoli koukuttamaan todenteolla. Pitäisi päästä juoksu- ja hiihtokilpailuihin. :D No kaikki aikanaan, kun koira ja minä ollaan eka treenattu itsemme kisakuntoon. 
Moss sai uudet valjaat, ostin myös kilpailuun käyvät vetonarut ja itselleni juoksu"housut"vyön, koska Mossin valjaat, jotka ollaan saatu ovat liian isot, meidän naru on "laiton" (siinä on molemmissa päissä pistoolilukot, kun toisessa päässä pitäisi olla lenkki/turvalukko) ja meidän juoksuvyö nousee korviin. Nyt on varusteet viimesen päälle! Ladulle vaan pitäisi lähteä viikottain.

Päästiin Mossin kanssa harjoittelemaan juoksua ja kokeilemaan kickbikeä. Molemmat meni nappiin ja saatiin hyvät suorritukset ja palkat. Joku heppu haastatteli meitä ja räpsi kuvia.. ehkä päästään johonkin lehteen.

Ensi viikon treenejä odotellessa.  
 

2 kommenttia:

  1. Mennään ladulle joku päivä kun vaan ehdit, ehkä ensi lauantaina?
    Tuntuko kickbike kiikkerälle? Meinasin jos sellasen hommais kesäksi, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan ennen kun hommaa oman.

    Mä en ehtinytkään tuonne vetokoira tapahtumaan, malmilta olisi ollut ihan tolkuton matka sinne :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennään vaan.

      Mun mielestä se oli aika vakaa, mutta siinä koiran ohjaaminen on paljon vaikeampaa, kun ei oo selkeätä "latua/uraa" mitä pitää mennä.

      Joo, oli sinne täältäkin n. 45min ajo matka. Mutta katsotaan sitä lauantaita, mutta ainaki ke ja to mennään treenaamaan.

      Poista