Sivut


keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tottista!

Ollaan tottisteltu oma aloitteisesti lähiympäristössä ja Moss ei tiedä miten päin olisi, kun on niin kivaa. Tuolla koiralla ei ainakaan ole motivaatio ongelmia tottiksen kanssa, koska se rakastaa sitä! Tarkoittaahan se kumminkin leikkimistä ja yhdessä oloa minun kanssa.

Eilen treenattiin halli vuorolla tottista. Otettiin Mossin kanssa hyppyä, hyppynoutoa purutyynyllä :P ja A-estettä, nopeasti seuraamista ja jäävä istuminen. NO omistaja mokasi ja aloitti treenit vietin nostolla eli purutyynyllä leikkimisellä.. ÖÖ oliko virhe.. Moss meinas seota innosta ja eihän liikkeiden suorittamisesta tullut mitään, kun koira oli ihan  täponöissään, että keskittyminen laski ja vauhti nousi. :D
No selvittiin...

Toisella kierroksella otettiin paikkamakuuta. Laitoin eka Mossin seinään kiinni, jotta ei pääse lähtemään. Ihmeellistä kyllä, mutta ei yrittänyt nousta kertaakaan, joten kävin päästää sen irti.  Harjoitus meni hyvin. Koira makasi nätisti  maassa ja kävin palkkaamassa sitä aina väliin.

Hallilla on kumminkin toisella puolella Agility-harkat toisella porukalla, joten sieltä tulee aika moinen meteli eli hyvää häiriöö.

Ollaan puistoiltu aika ahkerasti. Minulla on aina tapana kysyä, ennenkuin puistoon menen, että voiko sinne tulla. No minua alkaa ottaa päähän, kun vastaus on lähes aina "Jos se on kiltti!". No miksi minä kysyisin voiko sinne tulla, jos olisin tulossa "tappajakoiran" kanssa. On ne ihmiset tyhmiä ja miksi pitää olla sellainen ennakko asenne, että isot, mustat koirat eivät voi puistoilla, koska ne ovat vaarallisia..
No onneksi Moss iloisella ja leikkisällä persoonallaan muuttaa kaikkien näiden ihmisten mielipiteet. Jopa kyselevät ihmeissään, että minkäs rotuinen se on. Onpas hauska rotu.  Nautitaan vielä, kun voimme puistoilla, koska emme viitsi ottaa riskejä, jos siltä alkaa näyttää,että ne toiset urokset alkavat muuttua uhaksi.

Tänään käytiin juoksemassa ja illalla olisi tarkoitus lähteä vetotreeneihin.

2 kommenttia:

  1. Heips!

    Mukavaa lukea beauceron-aiheisia treenijuttuja, rotu on vakaassa harkinnassa itsellekin :) Ehkäpä haave saadaan toteutumaan vuoden-kahden sisään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku jaksaa lukea meidän blogia. Rotua voin suositella, jos jaksaa kouluttaa koiraa joka kypsyy hitaasti. Ole tarkkana mistä koirasi otat, koska suomessa kasvatetaan hyvin erityyppisiä beusseja.

      Poista