Sivut


sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hiihtoo ja tottista!

Maanantaina suunnattiin Keravan laduille ja treenattiiin Mossin kanssa hiihtoa. Kokeneita treenikavereitakin oli ja tehtiin muutaman kerran 800m latu perään lähtönä. Hyvin koira veti ja päästiin harjoittelemaan ohituksiakin. Sujuivat yllättävän mukavasti. Ohi menee ihan nätisti, mutta vauhti hidastuu, kun haluisi jäädä katselemaan missä  se toinen koira luuraa. Meidät pystyi ohittamaan ihan hyvin.. ainoat ongelmat tulee siinä, että Moss ei halua jättää väliä ohi menevään, vaan lisää vauhdin niin kovaksi, että roikitaan sitten toisten perässä...Eli ihan sääntöjen vastaisesti.

Lisäksi otettiin vielä pidempi kierros ilman ohituksia ja matkaa tuli n.1.5 km.. Meinas koiralta loppuu kunto ja into, kun muut olivat menneet ajat sitten. Mä oon niin hidas hiihtämään, että koirasta näkee, että sitä ärsyttää se. :D Harjoitusta vaan.

Tiistaina oltiin hallilla tottistelemassa. Meni tosi hyvin. Moss oli innokas, mutta kuulolla ja saatiin niin hyvät bh-liike treenit, että olin todella todella tyytyväinen. Meillä on toivoa.

Keskiviikkona oltiin vetämässä ahkiota. Moss lähti innolla autossa, mutta löi jarrut kiinni ennen ahkioo. No koira valjastettiin ja hommiin. Moss oli ihan lukossa ja "paniikissa" koko valjastuksen ajan. Mutta homma lähti taas pyörimään, kun liikkeelle päästiin. Hienot loppu palkat ja koira autoon.
Otettiin vielä toinen kierros, koska Moss oli käyttäytynyt niin oudosti. No taas heitti itsensä lukkoon ja ei suostunut tulemaan. No valjastus sujui vähän paremmin ja veto meni todella hienosti ja taas kunnon loppupalkat. Täytyy myöntää, että täysin outoakäyttäytymistä Mossilta ja mitään syytäkään en keksi. Katsotaan miten ensi kerralla.

Torstaina oltiin taas hiihtämässä Hyvinkäällä ja saatiin taas harjoitella toisen koiran perään lähtemistä. Meni tosi hyvin ja mukavasti tuli taas ohitus harjoituksia, jotka meni ihan ok. Ohituksen jälkeen ei vauhtia vaan löydy, joten tähän pitää suunnitella kunnon harjoitus. Kerran koirat pääsivät leikkimään ohituksen aikana ja menivät ihan solmuun sitten..
Toinen kierros ja lähdettiin eka. No hyvin lähti ja nopeasti into meni, mutta hyvin päästiin liikkeelle kun meidät ohitettiin ja kaikilla voimilla pidin koiran paikalla, jotta saivat meihin etäisyyttä --> täysillä perään!

Perjantai ja Lauantai oltiin ja ulkoiltiin.

Tänään oltiin hakumetsässä pitkästä aikaa,enkä osannut päättää, että otanko ilmasuu vai etsintää joten päätin kokeilla molempia.
Otettiin eka rulla ihan ilmasuna alueen ulkopuolella ja hyvin meni.

1. maalimies 25m päässä kuusikossa. Lähetin ja koira juoksi vauhdilla sinne ja toi rullan. Itse sähläsin näytöllä, kun mulla kesti niin kauan. Hyvin lähti näytölle.
2. maalimies toisella puolella 15m päässä. Täydellinen suoritus kaikin osin.
3. maalimies oli m.50 päässä takalinjalla kuusipiilossa. Lähetin, koira eteni jotenkin oudosti..sillä kesti ja kesti kunnes sieltä se juoksi rulla suussa! Täydellistä!! Aika oli mennyt, kun ei ollut meinannut tuoda rullaa heti minulle vaan tarjonnut sitä maalimiehelle. Mutta loppujen lopuksi toi ja todella pitkältä matkalta.

Täydellinen otus mulla! Suunnitelmissa oli ottaa vaan kaikki lyhyeltä matkalta, mutta 3. maalimies oli ymmärtänyt väärin paikan, joten tuli sitten tehtyä ihan "oikea" suoritus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti