Sivut


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Cujoa, puistoilua, jälkeä ja metsäilyä

Kaikkea pientä ollaan viikonloppuna ja tänään puuhailtu.
Pitkästä aikaa päästiin Cujoa moikkaamaan.. Piti treenaa kunnon kentällä, mutta se oli harmiksemme aivan läpmärkä.. Siirrettiin treenaamaan viereisiin koirapuistoon, jossa onneksemme ei ollut muita.
Otettiin pienet treenit, joihin Moss keskittyi valtavan hyvin. Ei kiinnostanut hajut, ei Cujo eikä mikään muu, kun MINÄ. Osaa se joskus olla ihana.
Pojat pääsivät riekkumaan keskenään ja saatiin niistä otettua kaverikuvakin. Oli hauskaa ja ihanan lämmin päivä.
Puistoon tuli myös Mossille hurmaava neitokainen.. Pienen pieni sileäkarvainen mäyräkoira. Ensimmäistä kertaa oli minun Herrani kiinnostunut naisesta.. Yrittipä ensimmäistä kertaa muutaman hassun astumis liikkeenkin tehdä! Moss alkaa olemaan mies. Valitsi vaan vähän turhan pienen ihastuksen kohteen. Mossin tassu oli samankokoinen kun neidin pää.

Sunnuntaina treenailtiin jotain pientä kotona ja lähdettiin  pariksi tunniksi Rajasaareen juoksemaan. Uimakausi siis alkoi. Oli yli 15 astetta lämmintä ja saari oli täynnä koiria.. Ainakin yli 30 koiraa. Ihanan nätisti kaikki leikkivät keskenään. Moss vaan palloili paikasta toiseen. Tavattiin myös 2 vuotias beussi uros. Olivat Mossin kanssa, kun yö ja päivä. Tämä oli iso ja leveä.. Moss näyttikin ihan nartulta sen rinnalla. Beussin omistajat olivatkin silleen, että nyt se löysi tyttöystävä. Piti selittää, eiku uros tämäkin on, mutta se on vielä niin nuori, että ei ole kasvanut leveyttä. :D

Tänään pääsin aikaisin koulusta, joten lähdin tekemään kevään ensimmäisen jäljen. Jäljelle tuli pituutta ehkä 50 m ja tein sen sulaneelle nurmikolle. Ajoin ihan tuoreena ja jätin melkein joka askeleelle palkan. Välillä jätin askeleita, jossa ei ollut mitään herkkua. Tein myös loppuun loivan mutkan. Aloitin siis kovin helposti, koska viime kesänä Moss ei tehnyt mutkia.
Moss ajoi jäljen hyvin. Hitaasti, nenä maassa.. Ei edes jaksanut syödä läheskään kaikkia herkkuja, koska sillä oli "kiire" eteenpäin. Käveli siis ihanan tarkasti ja tasaisesti koko jäljen. Mutkassa vähän meinasi eksyä, mutta hetken pyörittyään löysi perille. Hyvä, että sai ratkaista pulman itse ja selvisi siitä.

Lenkille, kun mentiin niin jonkun postilaatikkoon oli kiinnitetty minikokoinen variksenpelätin.. Toimii myös beauceroihin. Moss lattoi jarrut kiinni, kun näki kahisevasta heinästä tehdyn hahmon. Minä edellä ja koira hitaasti perässä lähestyttiin pelätintä. Ei millään meinannut uskaltaa tulla haistelu etäisyydelle. Ainakun tuuli, ja pelätin kahisi niin pakkia ja leikkiasentoa tarjoamaan. Loppujen lopuksi uskalsi tulla ja päästiin jatkaa matkaa. Pitänee tässä, joku päivä kävellä uudestaan siitä ohi.

Moss pääsi myös juoksemaan metsään. Kyllä se nautti ja pulikoi sulamislammikoissa. Hei, uimakausi avattiin sunnuntaina, joten totta kai lämpimänä päivänä pitää mennä uimaan. Koira nautti elämästään. Illalla voisi lähteä tekemään parkkikselle pikkutottistreenit.

Ohessa kuvia pääsiäisestä, jolloin oltiin tutun mökillä käymässä. Täällähän ei juuri ole ollenkaan lunta.
Komea Moss

Tassu

Aina valmis leikkimään

Moss syö lunta

Moss juoksee.. valkoinen hanki

Lisää kuvateksti


2 kommenttia:

  1. :D Kuulostaa ihan nalalta! Sitä mitä ei ymmärrä,se pitää saada leikkimään!! Työ ootte ollu jo niin ahkeria.
    T.Miia ,F&N

    VastaaPoista
  2. Mie yirän parhaani mukaan tyydyttää tuon koiran tarpeet.. Ei me muuten niin ahkeria oltaisiin! :D:D No ei.

    Nalassa ja Mossissa on siis edes jotain samaa! Kesällä ne toivottavasti pääsee telmiin keskenään..

    VastaaPoista