Sivut


torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannus, tokoilua ja kaikkea muuta

Mitäs meille.
Jälleen kerran ollaan tehty paljon, mutta juuri nyt en muista, että mitä kaikkea.

Moss on saanut taas kesäturkin ja täytyy sanoa, vaikka se on ruma niin koira heräsi taas henkkiin.  Perästä vedettävästä lehmästä tuli taas oma rasittava ADHD sählääjä. Hetken mietin, että oliko sittenkään hyvä idea, kun onhan nukkuva ja laiska koira aika paljon helpompi :D

Molempien koirien kanssa on tehty tottista useampaan kertaan ja hakuiltukkin ollaan kerran. Näissä ei mitään sen ihmeellisempää.

Juhannus oltiin mummilla tai oikeastaan torstaista maanantaihin. Sai koirat juosta vapaana ja nauttia maalaiskoiran elämästä. Kyllä ne juoksivat ja nauttivat. Mossillekin löytyi paljon kepin,kävyn ja pallon heittäjiä.. Eipä tuo taas muuta osannutkaan tehdä kun tuoda heitettävää ja tuijottaa intensiivisesti heitto kohdettta 10 min ja käydä tökkimössä sitä. Voin kertoa, että oli väsy poika.
Molemmille maistui ruoka todella hyvin. Pääsivät uimaankin Kokemäenjokeen, jossa vesi oli raikastavan viilentävää.

Idi oli hurmaava itsensä ja hurmasi sukulaisia taas oikein kunnolla. Olipa 2 päivää tädin koirakin seuranamme. Idillä ja Vilmalla oli ihan omat tyttöjen leikit. Seurasivat silti Mossia suu auki "Meidän suuri johtaja" ja Moss käveli niin ylpeänä kaikkialla.

Tein tyhmän virheen, kun en yhtään ajatellut, että juhannus vetää mehut koirasta ja olin ilmoittautunut Tiistaina Susanna Korrin koulutukseen ja TOKOkokeeseen..

Korrin koulutus meni ihan miten meni. Koira oli ihan väsynyt ja keskittymiskyky oli ihan nolla. Itse opin paljon. Ei saa pelätä virheitä vaan tehdä niitä, jotta voi opettaa koiralle, että homma tehdään erilailla. Täytyy myöntää, että oon niin paljon varmasti tämän takia jumittanut, kun en uskaltanut tehdä niitä virheitä ja korjata niitä sen jälkeen!

Tokokoe.. Oli kuuma ja koira väsynyt. Mietin, että tämä ei tuu menee hyvin. Tuomarina toimi PIRKKO BELLAOUI. Oli todella hyvä ja mukava tuomari.

Luoksepäästävyys 9
Paikalla makaaminen 0
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 8.5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9.5
Estehyppy 5
Kokonaisvaikutus 10

Pist. 145.5  ja alo 2-tulos

No jossittelu on aina hauskaa, jos se paikkamakuu olisi mennyt niin 1-tulos olisi tullut. Meni aivan sairaan hyvin muuten, Moss oli kuulolla ja teki näyttävän näköistä tottista. Sen kanssa oli kiva tehdä töitä ja teki asiat sillälailla kun osasi.
Luoksepäästävyydestä saatiin 9, koska Moss pyöri ja hääräsi, kun se ei malttanut pysyä paikalla...
Se oli taas aivan kamalan levoton ja pelkäsin, että se taas karkaa perusasennosta ennenkun saan sen maahan. No tällä kertaa pysy ja meni maahan laiskasti.. Jaksoi minuutin verran olla paikallaan, kunnes lähti tulemaan mun luokse. Se siitä.

Tuomarin kommentit olivat kivaa kuultavaa. Piti koirasta ja sanoi sitä moneen kertaan todella vilkkaaksi. Kehui kuinka hyvin se on koulutettu ja harmittele paikkamakuuta. Sano, että kokonaisvaikutelma ehdottomasti kymmenen, koska pitää todella paljon meidän työskentelystä!

Tällä kertaa koira toimi kokeessa ehkä jopa paremmin, kun tottiskentällä. Se ehkä petraa, kun ei saa palkkaa. mutta tästä en ole vielä ihan varma. Uusiin kokeisiin taas hakemaan kokemusta.. kyllä me se 1-tulos jossain vaiheessa saadaan.


Idi on ilmoitettu kahtiin pentunäyttelyihin Elokuussa ja Syyskuussa sitten mennään kehään!

Idi ja vilma

Moss 

Väsyneet

Kutku 

On se komea!

Mun dopperi

Pitihän se päästä syliin


<3 


Moss ja Idi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti