Sivut


keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pika päivitys puuhailuista!

Nyt kaivetaan kalenteria esiin, että muistetaan mitä ollaan tehty.


Viime viikon ma me lenkkeiltiin Taikan kanssa ja käytiin hiihtämässä. Taisi mennä mukavasti.

Tiistaina olin teattrissa, joten koira sai lepoa ja keskiviikkona olin hakemassa ruokaa, joten ei ehditty vetotreeneihin.

Torstaina oltiin hiihtämässä. Meni niin hyvin. Peräänlähtönä 800m ja seuraava peräänlähtö 1.5km. Nämä menivät aivan mahtavan mainiosti.

Lisäksi 800m edellä ja lopuksi vielä 800m peräänlähtönä ja takana porukkaa. Hyvin Moss veti, vaikka näki, että alkoi olla vikalla kierroksella loppu, mutta tsemppasi hyvin!

Perjantaina oltiin Bh-kurssilla ja homma meni ihan ok. Otettiin paikkamakuuta, henkilöryhmää ja istumista. Henkilörymässä ei suurempia ongelmia, istumisessa sekoilua kummia aina välillä ja paikkamakuussa pysyi yllättävän hyvin, kun kävin palkkailemassa. Kaikki treenit häiriäkoiran kanssa. Lopuksi selvisi, kun otettiin yksi kierros yksinään ja koira toimi täydellisesti, että häiriö saa Mossin tekemään "huonosti" tottista eli kontakti ei pysy, lumi maistuu ja muiden katseleminen olisi kivempaa. Joten häiriö treeniä!

Lauantaina lepoa.

Sunnuntaina otettiin rullantuontiharjoituksia parkkiksella. Otettiin kolme maalimiestä, jotka olivat kaikki tynnyreiden takana piilossa. Vikaan tynnyriin kunnon matka. Täydelliset suoritukset kaikilla. Oli kiva treenaa koiran kanssa. Lopuksi Moss pääsi Lieskan kanssa leikkimään.


Maanantaina käytiin hiihtämässä. Otettiin aluksi 2.3 km lenkki ja toisella kierroksela n. 1km. Harjoiteltiin vähä käännöksiä ja pidettiin vauhti hyvänä. Yksin ei saa niin hyviä treenejä, kun muiden kanssa, joten Torstaina treenaamaan muiden kanssa.

Lisäksi illalla bh-kurssin rästitunti. Otettiin käännöksiä, jotka olivat kunnossa. Joten keskityttiin häiriötreeniin. Harjoittelussa tavoitteena oli tehdä tottista ja pitää koiran kiinnostus itsessämme. Joten Mossin kanssa tehtiin kaikkea vauhdilla. Lyhyessä pätkissä ja koira taot autossa saatiin toistoja useampi. Häiriönä aluksi pieni narttu koira, 2 kertaa haukkuva uros sakemanni ja lopuksi vielä pikkunarttu ja mäyris herra.
Hyvin Moss selvisi paransi koko ajan. Ensimmäinen häiriö oli vaikein, mutta haukkuvasta sakemannista tuskin välitti. Piti hyvin kontaktin sivussa olossa ja seuraamisessa, vaikka etäisyys n. 2m koirasta.

Eilen Moss kävi sitten leikkimässä puistossa. Hyvin meni, vaikka puistossa oli isompi musta uros. No ei se Mossia haitannut, siitä sai hyvin leikkitoverin. Oli vielä melkein samanikäinen kun Moss.

Illasta käytiinkin maalimies Anteron leikitettävänä. Hyvin meni ja oli taas opettava kokemus. Saatiin kotiläksynä opetella leikkimään paremmin.. jotta koira ei luopuisi saaliistaa niin helposti, koska puree hyvin täydellä suulla, mutta luovuttaa helposti. Minä olen vaatinut liian paljon taistelua, joten en ole antanut voittaa tarpeeksi usein, jotenka koira ei halua taistella, koska ei kumminkaan voita saalista.
Puolustusvietti vielä uinuu meidän pennulla, joten taas annetaan jätkän kehittyä ennenkun kokeillaan uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti