Sivut


sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sucikanin koulutusleiri!

Vihdoin se koitti, olin jo keväästä asti odottanut tätä leiriä! Enkä pettynyt, oli hauskaa ja opettavaista, sain tutustua hienoihin ihmisiin!

Perjantaina majoiduttii, otettiin viettitreenejä ja saunottiin. Maalimiehenä toimi Antero. Siinä vasta taitava mies, joka osasi lukea koiraa. Moss rakasti, että joku leikkii sen kanssa. Täysillä mukana koko jutussa. Puri hienosti patukkaan ja tyynyyn. Kyllä sillä taisteluviettiä löytyy.

Koira nukkui autossa, jota minä tietysti jännitin ihan kamalasti.. "Ei se ole ollut montaa yötä ilman minua, tottunut elää sisällä.."  Koira pärjäs hienosti autossa ja nukkui siellä sikeästi. Ensi kerralla tiedän, että ei tarvi jännittää sitäkään.

Lauantaina tuli Susanna Korri pitämään tottelevaisuus koulutusta. Kerralla oli aina koirakko, jonka ongelmia korjattiin. Koko päivä meni tätä katsellessa, ja tästä paljon opittiin. Tärkeinä juttuina tuli vietin nostaminen treeni kentälle tultaessa ja sen laskeminen, kun kentältä lähdetään. Paljon sain tietoa miten opettaa esim. eteen menoa.

Illasta otettiin  muutama ampuminen, mutta Moss ei reagoinut oikein mitenkään. Kerran vilkaisi, että mistä ääni tuli, mutta katsoi sen jälkeen minua ja yritti tarjota tottisliikkeitä.. Hassu. Sen jälkeen otettiin taas viettitreeniä. Yhtä hienosti se meni kun perjantaina.

Sunnuntaina oli vuorossa peltojälki. Ajettiin kaksi jälkeä pellolla, joilla molemmilla oli pituutta 50m-90m.. Nyt oon kyllä huono arviomaan matkaa.. Molemmat tallasin normaalein askelin. Eka jälki oli pidemmälle nurmelle ja askelten väli oli aika pitkäkin..

Moss meinasi ajaa vaan toista jalkaa, mutta kun hidastin tarpeeksi, alkoi löytymään se toinenkin jalka. Paljon oli vielä pyörimistä, mutta kehitystä tapahtuu koko ajan. Ihana koira siitä, kun sen näkee miten sen aivoissa raksuttaa, kun se miettii, mitä sen pitää tehdä.

Toinen jälki oli vähän lyhyemmälle pellolle ja jonkin verran pidempi. Nyt keskittyminen paljon parempi ja pyöriminen vähäisempää. Välillä ajoi nenä maassa jopa ihan kävely vauhtia.  Olin tyytyväinen pitäisi päästä vielä treenaamaan  paljon ennen talvea.

Myös käsittely harjoitus oli sunnuntaina, joka ei oikein tahtonut sujua ollenkaan. Koira oli sen verran väsy, että riekkui ja eikä tahtonut pysyä paikallaan ollenkaan. Hampaat näytti ihan okei, takapään koskettamista ei kestänyt vaan katsoi ja yritti liikkua pois käsistä.. Juoksuttaminen onnistui paljon paremmin, kun olisin kuvitellut.. vain pari hyppyä, vähä peitsaamista, mutta vaihtoi raviin. Se RAVASI. Tätä kun ollaan tehty viimeset 4 viikkoa ulkona. Yritetty ravata. Seisominen meillä on ihan hakusessa, seisoo kyllä käskystä, mutta  etupää pitäisi saada "tasalle". Pitää harjoitella, joku en ole tätäkään osannut opettaa oikein.

Viimesenä vielä vietit.  Koira oli väsy, rankasta päivästä, leikki kyllä ja taisteli, mutta näki selvästi, että ei ollut yhtä energinen ja taistelualunen kun edellisinä päivänä.

Löydön kartanossa oli hyvät ruuat ja puitteet. Leirillä oli paljon kaiken rotuisia koiria ja kaiken ikäisiä ohjaajia. Oli kiva nähdä rotu eroja. Oli kiva päästä seuraamaan edistyneempiä koiria. Kaikki leiriläiset olivat mukavia. Jäi kyllä erittäin hyvä mieli. Upeaa nähdä myös beauceroneja, tietää taas enemmän omasta rodustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti