Sivut


perjantai 30. marraskuuta 2012

Aika kuluu, kun siivillä!

Taas oon unohtanut kirjoittaa tai siis en ole kiireissäni ehtinyt.

Pari vkl sitten oltiin hakuilemassa. Meni todella nappiin! Lyhyesti. 4 maali miestä ja loistavia lähi suppia, johon sai maalimiehen piiloon. Koira toimi ja totteli. Jossain vaiheessa oli sellainen olo, että ei saada maastoa ikinä kisakuntoon, mutta tottis kyllä hoituu.. No tunnelmat tällä hetkellä hiukan toisenlaiset. Kyllä se maasto, mutta entä se tottis.

Tottista ollaan treenattu useaan otteeseen ja hyvin on mennyt. Edelleen paikkamakuu tuottaa ongelmia, mutta kyllä me jotain keksitään.

Moss iloitsee tämän päiväisestä lumimyrskystä! Lunta  on tullut jo monta kymmentä senttiä ja tuuli on kamala. Mikäs sen ihanempaa, kun lumipyry ja kova puuskittainen tuuli. Moss nauttii ja pitää hauskaa! Jouduin perumaan oman tottisryhmäni treenitkin tältä päivältä.

Moss myös vietti viikonloppua varuskunnan ulkotarhossa, kun mulla oli vähän omia juttuja siellä. Aluksi oli kamalaa, kun mamma jätti yksin pimeääseen tarhaan yöksi. No kyllä se siitä rauhoittui. Kyllä se nauttii tarhassa olosta, vaikka se jonkun korvaan hassulta kuulostaakin.

Oltiin myös vetotreeneissä. Länget saatiin koiralle, kun pukija miehet saatiin tutuiksi ja pallo palkaksi seisomisesta. Väistää tuo koira vieraita ihmisiä voimakkaasti. Varsinkin kun kurkoittelivat selän yli. Mutta, kun pallo tuli kehiin.. Kaikki olivat Mossin kavereita eikä vieraita tarvinnut enään yhtään pelätä.

Aisat saatiin yhtä helposti ja yhtä mukavasti sujui ekat harjoittelut, missä aisojen päässä oli vaan mies. Moss olisi heti halunnut painaa täyttä laukkaa vetäen. Oli se niin mukavaa.

Seuraavalla kierroksella pukeminen sujui hetkessä. Päätettiin kokeillä kärryjä perässä. No tässa vaiheessa meni pieleen. Moss säntäsi taas täysiä eteen päin ja kärryt kolisivat ja pitivät ääntä --> Moss säntäsi kauhuissaan vielä kovempaa ja yritti päästä pois. Äkkiä kärryt pois ja jatkettiin taas mies aisojen päässä tekniikalla. Loistavasti tämä sujui.
Lopuksi vielä heittelin palloa ja liikuttelin kärryjä itse. Hyvin se alku kankeuden jälkeen alkoi sietämään kolinaa.

Ensi viikolla lisää. Itse sinänsä hämmästyin, että koira säikähti, koska ollaan tavallista pulkkaa vedetty viime talvena ja kyllä sekin pitää kovaa meteliä perässä, myöskään sukset eivät ole koiraa mitenkään saanut hämilleen. Harjoittelu tekee mestarin!

Tänään Aada hoitoon. Moss saa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti