Sivut


keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uusivuosi sun muuta

Meillä meni uusivuosi aivan loistavasti.  Heti kuudesta asti yhteen asti taivas oli ihan tulessa.. Empä oo ennen nähnyt näin paljon raketteja yhden illan aikana ja pauke oli sen mukainen.
Moss tyynesti vaan sisällä nukkui eikä edes korvaansa hetkauttanut. Käytiin pissilläkin vielä kahdeksan aikaa, mutta ei malttanut pissia. Aika rauhallisesti  oli ulkona.. Suurimpaan osaan paukuista ei reagoinnut mitenkään, lähimpiin ja kovimpiin nosti vähän korvia. Oli ehkä hiukan levoton. No käytiin pissillä vielä uudemman kerran hiukan myöhemmin, niin poika rauhoittui jo haistelemaan ja pissikin tuli. Ha, eipä kamalasti tuommoinen kamala pauke koiraa hetkauttanut. Olin hyvin helpottunut, että uusvuosi sujui näin mukavasti.

Ollaan tässä lähistöllä törmätty pari kertaa jo beussi harlekiini neitoon.  Voi, että kun se on Mossista mukava. Toivottavasti meistä tulee oikein hyviä kavereita.

Treenailtu on keskenämme kaikenlaista. Vähän otettu noutokapulan kanssa juttuja... Nouto sujuu täydellisesti, mutta, kun  se istuminen ja kapulan suussa pitäminen on niin pirun vaikeaaa.. :D Ollaan myös harjoiteltu kovassa vietissä asioita. Sisällä ollaan treenailtu uudella tavalla.. Jossa lelu pitää irroittaa ja jättää maahan. Sitten tehdään temppuja: seuraamista, maahan menoa, seisomista, sivulle tuloa, käännöksiä sun muuta mukavaa ja sitten kun vapautan koiran niin se sinkoa lelulleen ja leikkitään. Tekee hyvää ton maltille. :)

Myös tajusin tässä yksi päivä ihan uuden leikin koiran kanssa. Vien sen huoneeseen jätän mahaan, lähden piilottamaan esineen toiseen huoneeseen.. Menen koiran luokse, otan sivulle ja lähetän sen etsimään. Kun löytää lelun tuo sen minulle ja leikitään. Hassua, että en varsinaisesti ole opettanut tätä koiralle, se vaan osasi sen :D  No tämä on koiralle kiva leikki, jossa saa käyttää nenäänsä.. Myös maassa oloa tulee näin harjoiteltua.

Hmm ollaankohan me jotain muuta puuhailtu.. Kerrankun oltiin lenkillä ja Moss ei tiennyt, että minulla on lelu tai palkkaa mukana. Otin sen sivulle, aloin seuraattamaan.. otettiin parit käännökset, sitten seisottaminen seuraamisesta, palasin koiran luokse, seuraaminen jatkui ja istuminen, paluu koiran luokse, seurauttamisesta maahan meno ja palasin koiran sivulle ja palkkasin. Pitkä yhtenäinen suoritus.. VAU. Toimi ihan uskomattoman hyvin. Olin ihan ällistynyt. Ihan täydellinen.. Tähän se ei siis yleensä pysty, mutta nyt oli jotenkin vireessä, vaikka en ollut nostattanut sitä yhtään ja ei edes tiennyt palkasta. Mutta nyt tiedän, että se pystyy siihen, kun vaan tarpeeksi treenataan yhdessä ajan kanssa. Vielä, kumminkin palkkailen usein, jotta mielenkiinto ja innostus säilyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti