Sivut


sunnuntai 28. elokuuta 2011

Paimentamassa!

Oltiin elämämme ensimmäisen kerran paimentamassa. Oli HIENOA!

Susanna oli kasvateilleen järjestänyt Kuttukuuhun paimennuspäivän, ohjaajana toimi Sinikka. Sinikka on kyllä hieno ihminen, jonka tietomäärä ja koiran lukutaito on uskomaton. Tekee hienoa työtä paimennuksen edestä suomessa.  Kiitos Susanna ja Sinikka hienosta päivästä!


Ehdittiin ottamaan kaksi kierrosta lampailla. Ekalla kerralla katsottiin koiran paimennus taipumusta, jossa Sinikka ohjasi koiria. Kaikki osasivat paimentaa. Moss toimi iloisen varmasti. Kamalasti, sitä harmitutti yksi lammas, joka ei tahtonut pysyä muiden mukana. Välillä piti ottaa ilo spurtteja, mutta sitten taas jaksoi keskittyä työn tekoon. Saatiin kirjalliset arvostelut, mutta laitan vain sanallisen arvostelun:

" Erinomainen ja järkevä paimenen alku, pitää hyvin päänsä koossa ja tarjoaa aste asteelta oikeita toimintoja hankalimpienkin eläinten kokoamiseksi. Iloinen,avoin ja ohjaajaherkkä. =) "






Toisella kierroksella saatiin itse ohjata koiria ja lampaita. Oli aika jännä paikka. On ihmeellistä tehdä koiran kanssa töitä, minkä se osaa täydellisesti, mutta ite on ihan kujalla. Meillä meni hyvin, oli kyllä kamalasti vaikeuksie minulla oman kropan hallitsemisessa. Pitää kävellä takaperin, ohjata koiraa kepillä, pitää pystyy puhumaan rauhallisella matalalla äänellä ja lukea tilannetta koko ajan.. ite olin koko ajan myöhässä.

Pitää päästä ehdottomasti joskus toistekkin. Olisi aivan ihana harrastus! Näki miten koira oli omimmillaan.


                                                     Yksinäisen lampaan haku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti