Sivut


tiistai 25. syyskuuta 2012

Tottista, esineruutua ja hakuilua!

Taas ollaan treenattu. Maanantaina vedin oman ryhmäni tottikset niin tuli Mossin kanssa harjoteltua paikkamakuuta. Paikkamakuu tehtiin koko ryhmin voimin, sillä tavalla, että jokainen otti isolla parkkipaikalla niin paljon tilaa, kun tarvitsi. Moss pysyi hyvin maassa.

Muuden lähdettyä otin vielä pimeässä seuraattamista hetken. Meni mukavasti.

Oltiin ennen treenejä hyvissö ajoin käyty pyöräilemässä reilu 30min lenkki, jonka päälle pidimme pienet tottistreenit, lähinnä harjoiteltiin/vahvistettiin oikeata seuruu paikkaa, koska innoissaan Moss edistää reilusti.

Tänään koulun jälkeen lenkitytin koiran ja otin muutaman esineen mukaan. Mukaan lähti Mossin lelu, oma hanska ja muovinen pieni "rannekoru". Sidoin Mossin puuhun ja tallasin alueen, jonne jätin kaikki esineet.
Lähetin koiran käskyllä esine ja se toi oman lelunsa, joka oli kauimpana. Loisto koira. Seuraavalla lähetyksellä toi hanskan. Lähetin vielä kolmannelle esineelle, joka oli aika lähellä. Ei löytänyt, meni vain ohi. Kehuin, kovasti kun juoksi esineen yli ja kas kummaa toi esineen. Hieno poika! Ei ollut vain ymmärtänyt, että rannekoru oli esine.

Otin vielä uusinan erialueelle. Lelu ja hanksa nousivat heti, mutta rannekoru ei taaskaan.. Jouduin käymään näyttämässä, mutta ei silti löytynyt. Näytin uudestaan niin löysi. Oli hankala esine.

Otettiin pihassa vielä  parin minuutin mini tottikset. Hyvässä vireessä ja jaksoi keskittyä. Lähinnä otettiin luoksetulon loppuasentoa ja askelmuutoksia.

Tänään kumminkin hakumetsässä. Oli todella vaikea rata Mossilla, mutta Moss suoriutui todella hyvin. Ensi kerralla otetaan sitten helppo rata vastapainoksi.

1. maalimies vasemmasta etukulmasta 5 metriä takalinjaa pitkin kivelle. Etukulma oli melkein 100m syvä ja sieltä tuli vielä laatikkoa. Moss lähti lähetyksellä, mutta jäi hyvin lähelle pyörimään.. Huutelin takaisin, mutta lähti painamaan syvemmälle. Maalimies löytyi ja huusin koiran linjalle. Hyvä suoritus, koska oli todella haastava.

2. maalimies oli oikealle puolelle, mutta otettiin ensimmäinen tyhjä. Jännitti kamalasti, mutta Moss lähti hyvin, eteni hienosti takalinjaa pitkin ja tuli kutsusta luokse. Palkkasin hyvin. Ihan mahtava tunne. Vielä kuukausi sitten, sitä ei ikinä olisi saanut kiinni, puhumattakaan siitä, että se olisi tullut luokse. IHANAA!

3. maalimies vasemmalle lähellä takakulmaa. Lähetin aika keskeltä, koira teki hienon laatikon ja löysi mopeasti perille. Mahtava poika!! Tuli myös palkkauksen jälkeen hienosti luokse.  :)


Huomenna meillä onkin tiedossa Mossin kanssa hiukan erilaiset treenit, mutta niistä huomenna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti