Sivut


lauantai 16. heinäkuuta 2011

Treeniä talin kentällä ja kuulumisia!

Eilen oltiin treenaamassa talin kentällä. Harjoittelun tavoitteena oli totuttaa loivaan A-esteeseen ja paukkuihin.

Nyt oli kaulassa ekaa kertaa lukkokaulain, kun mamma kävi vihdoin ostamassa harjoitus välineitä; liivin, liinoja, patukoita, palloja, valjaat ja juoksuvyön!

Otettiin ihan aluksi hurjaa patukkaleikkiä, kun kauempana ammuttiin laukaus. Moss hiukan säikähti, päästi irti patukasta ja jäi katsomaan pamauksen suuntaan. Mutta nopeasti alkoi leikkimään uudestaan.. Leikkiä jatkettiin ja uusi laukaus.. sama reaktia, mutta nyt namia heti laukauksen jälkeen ja sitten leikki jatkui. Tätä pitää vielä päästä harjoittelemaan. Ilman taukoa A-esteelle.. Se on Mossin mielestä niin kivaa, ja sitä sitten mentiin 3 kertaa kumpaakin suuntaan. Emäntä ei oikein pysy koiran perässä, on se vaan niin nopea!

Sitten autolle lepäämään ja pian uudestaan. Toisella kieroksella otettiin tottelevaisuus liikkeitä. seuraamista, istu,maa, seiso, sivulle kuvioo. Moss on sen jo verran edistynyt, että seuraamisen yhteydessä voidaan tehdä jättöliikkeitä, kunhan palaan pian koiran vierelle. Joskus tämä kakara vaan leikkii kanssani ja menee maahan vaikka sanoisin istu.. Joo ja kyse ei ole siitä, ettei se tiedä mitä istu tarkoita. Tätä saa harjoitella yhä lisää ja lisää.

Käytiin myös juoksemassa aamulla. Ekaa kertaa valjaissa ja mulla juoksuvyö päällä.. On muuten helppoa. Ajattelin, että pitä vedä käskyä alkaa opettamaan, mutta koska Ile juoksee meitä nopeammin ja häviää nopeasti meidän edestä jonnekin, niin on neliveto valmiiksi päällä. Tästähän sitten vaan kehun koiraa ja se saa vetää sen verran kun jaksaa koko lenkin ajan. Aluksi kävellään lämmittelynä n. 8 min ja sitten juostaan hitaasti reilu 2km ehkä n.15-20min ja sitten kävellään taas 8 min.. Yritän myös kotona venytellä koiran lihaksia. Tätä nyt yritetään jatkaa 3 krt viikossa ja katsoo koska uskaltaa rasittaa koiraa enempää.

Ikää kohta 7kk, painoa reilu 26 Kg ja säkää n. 61 cm. Huomenna esineruutua/ hakua.. Suunnitelma ei ole vielä ihan selvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti