Sivut


tiistai 12. maaliskuuta 2013

ÄÄk. Mitäs me ollaan tehty...

Maanantaina tarkoitus oli mennä hiihtämään hyrylään meille uusille laduille, No homma ei mennyt ihan putkeen. Kävin itse lenkin hiihtämäss, jotta nään minkäläinen se on. Hain koiran ja totesin, että prkl suksi ei mene jalkaan. Siinä sitten puol tuntia väsäsin suksea jalkaan, mutta ei niin ei.
No onneksi eräs toinen henkilö lupautu hiihtää Mossin kanssa niin ei tullut turha reissu.

Lähetin koiran. Lähti mahtavasti. No oli se vetänyt hyvin, kunnes hiihtäjä oli antanut suuntakäskyn... Moss oli ollut "Hä, kuka toi on ja MISSÄ mun mamma" vähä aikaa se oli sekoillut, kunnes oli jatkanut radan loppuun hienosti vetäen.
Lähetin toiselle kierrokselle ja taas sama juttu.. Oli se vaikeaa ymmärtää, että mä en ole  siellä perässä.
Mutta ihan hyvin toimii vieraallakin ihmisellä. :) Lisäksi vielä kävin yhden lyhyen kierroksen, kun sain sukset lainaan.

Tiistaina tottisteltiin hallilla ja Moss loisti. Oli kuulolla, teki hyvin ja mun mielestä edistyttiin. Lisäksi pitkä paikkamakuu välillä kävin palkkaamassa ja ei yhtään häirinnyt häiriökoira.

Keskiviikkona sekoiltiin varmaan vaan jotain omaa, ku ei nyt muistu mieleen.

Torstaina  käytiin Cujon kanssa eka hiihtämässä 800m lenkki ja toinen 800m mentiin kelkalla. Hienosti Moss veti suksillä ja Cujon perään lähtö ei haitannut ollenkaan, mutta kelkalla Moss veti, mutta katseli koko ajan taakse päin, että missä se Cujo tulee.
Loppu kieros vielä suksilla ja olin erittäin tyytyväinen koiraani.

Perjantaina sitten hiihdettiin eka 800 m ja sitten 1.5 km. Hyvin meni, mutta huomasi, että koira oli ollut töissä myös edellisenö päivänä.

Lauantaina pitkät ulkoilut ja sunnuntaina sitten oli bh-kurssin loppukoe..

No se meni niin huonosti, kun vaan voi mennä... Moss oli ihan outo, ei kuunnellut ollenkaan käskyjä, sekoili ihme tötskien kanssa (ne oli niin kivoja, että niitä oli pakko vaan lyödä tassuilla) ja sitten se heitti itsensä löysäksi kun spagetti sinne maahan, kun pyysin sivulle.. (ja vaikka pallolla ja hihnalla sen sieltä houkuttelin ja nostin niin siellä se pysyi) No tehtiin seuraamiskaavio kytkettynä, mutta lopetettiin siihen, kun koko homma oli ihan mahdoton. Ei poika tehnyt töitä edes pallon eteen. No koira autoon ja mä olin hiukan vihainen ja itku kurkussa.

No muiden suoritusten jälkeen kokeiltiin koiraa uudestaan ja nyt se toimi oikein hyvin. Ei mitään erityistä huomautettavaa, ei ihan kontakti pitänyt koko seuraamisessa, mutta kaikki liikkeet olisivat menneet läpi. Paikkamakuussa pysyi hienosti toisen koirakon kytkettynäseuraamisen ajan, kävin palkkaamassa (olin niin tyytyväinen koiraani) ja sen jälkeen jaksoi makaa vielä jonkin aikaan, sitten alkoi syömään lunta ja tötskiä ja sitten nousi. No loppujen lopuksi olin tosi tyytyväinen suoritukseen.

Mitä jos se on kokeessa tuollainen, kun se oli ekalla kierroksella?? Tokalla varmasti olisikin mennyt koe läpi. Jännittää, en edes osannut ajatella, että se osaa perseillä tuollalailla. Ohjaajakin suu loksahti auki.

No ohessa Katin ottamia kuvia loppukokeesta.

Ne PRKL tötskät





"pysähtyminen" 

Seuraamista vapaana

1 kommentti:

  1. :)En mie usko että se siellä BHssa urpoilee noin. Se on kuitenki niin eri tilanne ja sie jännäät sitä ja oot skarppina ni varmasti koirakin on. Hienosti ootte edistynyt!! t.Miia

    VastaaPoista